Lebih 1000 Orang Memeriahkan [email protected] KHM Taman Hijau

Laporan/foto: Safwanah binti Zulkopli/ Noor Suraya binti Zainal (Daerah Timur Laut)

GEORGETOWN, 11 Sept (Malaysiaaktif) - Pejabat Penerangan Daerah Timur Laut telah menganjurkan Program [email protected] KHM Taman Hijau, Jelutong dengan kerjasama MPKK Taman Hijau dan Pejabat ADUN Batu Lanchang baru-baru ini.

Program tersebut telah mendapat sambutan yang sangat menggalakkan daripada masyarakat setempat yang terdiri daripada pelbagai bangsa dan agama. Dianggarkan seramai lebih 1000 orang telah hadir memeriahkan program tersebut.

Perarakan pancaragam beruniform Perarakan pancaragam beruniformAntara aktiviti yang dijalankan semasa program tersebut ialah sambutan pesta tanglung, perarakan pancaragam beruniform, perarakan kereta berhias sepanjang 7km, edaran Jalur Gemilang kepada orang awam dan cabutan bertuah.

Perarakan kereta berhias Perarakan kereta berhiasMenurut Pengerusi KHM Taman Hijau Fakhrul Naim Lim Huat Tat, program ini dilaksanakan bertujuan bagi menaikkan lagi semangat cintakan tanah air yang dilihat semakin pudar dalam diri anak-anak muda dan rakyat Malaysia pada masa kini.

Ahli Parlimen Jelutong, Sanisvara Nethaji Rayer dan ADUN Batu Lanchang, Ong Ah Teong bergambar bersama peserta Ahli Parlimen Jelutong, Sanisvara Nethaji Rayer dan ADUN Batu Lanchang, Ong Ah Teong bergambar bersama pesertaTurut hadir semasa program tersebut ialah Ahli Parlimen Jelutong, Sanisvara Nethaji Rayer dan ADUN Batu Lanchang, Ong Ah Teong.

-II-