Skip to main content
Berita TempatanBerita UtaraKedah

APM Baling Riders 2020 Sempena HUTPA ke-68

By 1 Mac 2020Tiada komen1 minit bacaan

Laporan/foto: Mahazir Abu Hassan/Mohd Rasidi Che Sa (Baling)

BALING, 1 Mac (Malaysiaaktif) – Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Daerah Baling menganjurkan Konvoi Motosikal APM Baling Riders 2020 yang menjelajah ke setiap pejabat APM di seluruh Negeri Kedah Bersempena dengan Hari Ulang Tahun Pertahanan Awam (HUTPA) ke-68 yang bakal disambut 24 Mac nanti.

Pegawai APM Daerah Baling Leftenan (PA) Mohd Faizol Ab Aziz, berkata tujuan konvoi ini diadakan bagi menyemarakkan lagi sambutan HUTPA di samping meningkatkan kerjasama antara anggota APM Baling dan anggota APM di daerah lain.

“Kita juga akan membantu mempromosikan eko pelancongan di daerah Baling dan juga mengedarkan risalah Covid-19 yang disumbangkan oleh Jabatan Penerangan di setiap pejabat APM daerah yang kami singah,” katanya ketika ditemui semasa majlis pelepasan konvoi APM Baling Riders 2020, di sini semalam.

Pegawai Penerangan Daerah Baling Mohamad Rabi Wahab, ketika ditemui setelah melakukan pelepasan APM Baling Riders 2020 berkata konvoi yang dianjurkan ini baik kepada jabatan kerana dapat membantu menyebarkan naklumat berkaitan Covid-19 di samping mempromosikan tempat-tempat menarik yang ada di daerah ini .

APM Baling Riders 2020 yang bermula semalam dan hari ini melibatkan seramai 30 anggota serta mendapat kerjasama daripada pihak Majlis Daerah Baling, Pejabat Penerangan Daerah Baling serta syarikat tempatan yang turut menyampaikan sumbangan kepada Anggota Sukarela Pertahanan Awam (ASPA) di setiap lokasi persingahan.

-SH

Tinggalkan komen anda