Skip to main content
Berita TempatanBerita TengahHomePutrajaya

Pemandu Dipercayai Mabuk Maut Akibat Pandu Lawan Arus

By 4 Julai 2020Tiada komen1 minit bacaan

PUTRAJAYA, 4 Jul (Malaysiaaktif) – Seorang lelaki yang dipercayai mabuk,Ā maut setelahĀ terlibat dalam kemalangan akibatĀ memandu melawan arus di susur Lebuhraya Elite ke Lebuhraya Baru Lembah Klang menghala ke Subang, 2.30 pagi tadi.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor Supt Azman Shariat berkata, mangsa 25 tahun, dari Triang, Pahang cedera parah dan matiĀ di tempat kejadian, setelah kereta yang dipandunya merempuh bahagian hadapanĀ sebuah lori, yang melalui susur jalanĀ yang sama.

ā€œAkibat perlanggaran tersebut, mangsaĀ mengalami kecederaan parah di kepala dan disahkan meninggal dunia di lokasi kemalangan, manakala pemandu lori yang berusia 45 tahun yang sedang dalam perjalanan dari Johor ke Pulau Pinang tidak mengalami sebarang kecederaan.

ā€œMangsa dipercayai ada (mengambil) minuman keras berdasarkan bau alkohol yang kuat pada mangsa semasa siasatan,ā€Ā katanya dalam kenyataan hari ini.

Azman berkata mayat mangsa dibawa ke Jabatan Forensik Hospital Shah Alam untuk proses bedah siasat.

Siasatan kes di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 danĀ sampel darah mangsa akan diambil untuk ujian dadah dan alkohol.

— BERNAMA

Tinggalkan komen anda