Skip to main content
Berita SarawakBerita TempatanHome

Ribuan Beratur Seawal Enam Pagi Untuk Dapatkan Harga Istimewa

By 28 Februari 2019Tiada komen2 minit bacaan
Laporan/foto: Mohd Baharruddin Mohamad/Francis Bunchol (Sarawak)

KUCHING, 28 Feb (Malaysiaaktif) – Ribuan pengunjung dari sekitar Kuching datang berbaris seawal 7 pagi di Pasaraya MYDIN Petra Jaya semata-mata untuk mengambil peluang membeli barang jualan istimewa besar-besaran,pagi tadi.

Pengarah Urusan Mydin Mohamed Holdings Bhd. Datuk Wira (Dr.) Hj Ameer Ali Mydin berkata,antara lain tujuan membuat promosi #jualsampeylengis ini sebagai usaha murni dalam membuat meringankan bebanan kos sara hidup masyarakat Sarawak yang harus dicontohi pasar raya lain.

Di samping itu menjanjikan harga yang murah namun aspek kualiti barangan yang di jual sentiasa diutamakan demi kepuasan pelanggan.

“kami akan mengadakan Jualan Murah dengan tema #jual sampey lengis secara besar-besaran di dua pasar rayanya di Kuching yang terletak di Petra Jaya dan Samariang bermula 28 Februari sehingga 3 Mac 2019”.

Ia sempena ulang tahun pertama Pasaraya ini yang terletak di Petra Jaya, disambut 26 Januari lalu.

Hamdan Sabli,40 dari Siol Kandis menunjukkan barang yang dibelinya dengan kupon istemewa

Hamdan Sabli,40 dari Siol Kandis menunjukkan barang yang dibelinya dengan kupon istemewa

seorang pelanggan yang ditemui, Hamdan Sabli, 40 dari Siol Kandis berkata, beliau mula beratur di sejak jam 6 pagi dan saya bersyukur dapat kupon dan dapat 3 jenis barang yang di tawarkan dengan harga yang istemewa, saya membeli KOPIKO L.A Coffee dengan harga RM5.00, Beras BAO-BAO (Beras Ekonomi Nyaman Super Special berat 10 kg dengan harga RM10.00 dan SCOTT (Extra Tisu Tandas RM8.00.

Pasar Raya lain sepatutnya membuat jualan seperti ini juga agar masyarakat dapat membeli barangan dengan harga yang berpatutan dan murah walaupun tidak semua barangan lain ditawarkan murah namun sekurang-kurangnya dapat juga masyarakat setempat menikmati keistemewaan harga barang, jelasnya.

Manakala, Haji Lasa Bol,64 berasal dari Tanjung Tuang, Samarahan berasa kecewa kerana tidak dapat kupon dan tidak dapat harga barangan yang di tawarkan kerana pengunjung terlalu ramai berebut masuk walaupun saya sampai seawal jam 7 untuk beratur.

Pengarah Urusan Mydin Mohamed Holdings Bhd. Datuk Wira (Dr.) Hj Ameer Ali Mydin menjelaskan syarat kepada pelanggan

Pengarah Urusan Mydin Mohamed Holdings Bhd. Datuk Wira (Dr.) Hj Ameer Ali Mydin menjelaskan syarat kepada pelanggan

Walaupun saya berasa kecewa namun hati saya rasa gembira melihat keseronokkan pelanggan berebut-rebut  dan berpusu-pusu kerana ini adalah kali pertama pasaraya membuat promosi menjual barang istemewa untuk pelanggan terawal sampai dan kalau di hitung mungkin saya adalah pelanggan ke berapa,jelas beliau.

“Pelbagai barangan dijual dengan harga murah membabitkan segmen bukan sahaja pakaian dan keperluan rumah tetapi juga harga istimewa bagi barang dapur seperti minyak masak, beras, makanan, barangan elektronik dan pelbagai lagi jenis keperluan lain”.

Menurut wakil pasaraya tersebut sebanyak 2,700 kupon akan dikeluarkan sepanjang tempoh empat hari promosi ini berlangsung. Jualan Happy Hour juga diadakan sebanyak lima kali sehari iaitu pada pukul 10 pagi, 1 tengahari, 4 petang, 7 malam dan pada 9 malam selama 4 hari berturut-turut.

Tinggalkan komen anda