Skip to main content
Berita TempatanBerita TengahHomePutrajaya

Tempoh Permohonan UPU Dilanjutkan ke 17 April

By 4 April 2020Tiada komen1 minit bacaan

PUTRAJAYA, 4 Apr (Malaysiaaktif) – Permohonan kemasukan pelajar ke Universiti Awam (UA), Institut Pendidikan Guru (IPG), Kolej Matrikulasi, Politeknik, Kolej Komuniti dan Institusi Latihan Kemahiran Awam (ILKA)Ā dilanjutkan keĀ 17 April, dari 7 April sebelum ini.

MenteriĀ Pengajian Tinggi Datuk Dr Noraini Ahmad dalam kenyataan juga memaklumkan hari terakhir bagi pemohonĀ membeli nombor Unik ID melalui Bank Simpanan Nasional (BSN)Ā bagi tujuan permohonan itu adalahĀ pada 16 April.

ā€œSepanjang tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)Ā ini, saya memahami calon lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) atau setaraf sukar untuk mendapatkan akses internet,ā€ katanya.

Hebahan keputusan permohonan calon SPM bagi kemasukan ke UA, IPG, Kolej Matrikulasi, Politeknik, Kolej Komuniti dan ILKA dijangka diumumkan pada 3 Jun ini.

Keputusan permohonan calon STPM atau setaraf bagi kemasukan ke program Ijazah Sarjana Muda ke UA dijangka diumumkan pada 18 Ogos.

Maklumat terkini atau pertanyaan, sila layari laman rasmi Facebook UPU di https://www.facebook.com/UPUonlineBPKPJPT/ atau tontoni Facebook Live yang diadakan setiap hari sehingga 14 April dari 10-11Ā pagi dan 3-4Ā petang.

Menurut kenyataan itu, KPT bersedia menjawab sebarang pertanyaan semasa sesi tersebut dijalankan.

— BERNAMA

Tinggalkan komen anda