Skip to main content
Berita TempatanBerita UtaraHomeKedah

Piala KSAH 2018 Inter-Batch Futsal Himpun 180 Bekas Pelajar

By 28 Oktober 2018Tiada komen2 minit bacaan
Kongsi artikel ini di media sosial:

 

 Laporan/foto : Khairi Sidik/Rose Rasidi (Alor Setar)

ALOR SETAR , 28 Okt (Malaysiaaktif) – Seramai 180 orang bekas pelajar Kolej Sultan Abdul Hamid (KSAH) menyertai Pertandingan Futsal Piala KSAH 2018, di sini semalam.

Penganjur pertandingan, Prakash Nadarajah berkata, pertandingan futsal hari ini dapat mengumpulkan bekas pelajar Kolej Sultan Abdul Hamid dari tahun 1984 hingga tahun 2017. Pertandingan futsal ini merupakan yang kelima sejak ia mula dianjurkan pada tahun 2014 .

“Pertandingan ini mendapat respons dan kerjasama yang baik daripada bekas pelajar tanpa sebarang masalah.

Peserta mendengar taklimat sebelum acara dimulakan.

Peserta mendengar taklimat sebelum acara dimulakan.

“Acara ini kita anjurkan dalam usaha mengeratkan hubungan bekas pelajar selain menggalakkan budaya sihat dalam kalangan anggota masyarakat,” katanya.

Menurut beliau lagi, pertandingan ini terbuka kepada semua bekas pelajar Kolej Sultan Abdul Hamid dan dilaksanakan hasil daripada kutipan yuran penyertaan sebanyak RM250 setiap kumpulan yang ingin menyertai pertandingan ini.

Menurut salah seorang peserta, Hanif Akmal, 45, melalui program ini, dia dapat menambah kenalan baharu walaupun datang dari jauh.

”Walaupun saya tinggal di Shah Alam, saya sanggup datang ke program ini kerana ini adalah peluang terbaik bagi saya untuk mengenali bekas pelajar KSAH tanpa mengira umur dan pekerjaan,” ujarnya.

Sementara itu, menurut seorang lagi peserta, Ahmad Zahir Hamzah, 45, program ini harus diteruskan pada masa akan datang kerana mengeratkan lagi silaturrahim di antara pelajar lama dan baharu.

Turut hadir untuk merasmikan program pertandingan Piala K.S.A.H 2018 Inter-Batch Futsal ini iaitu Pengetua KSAH, Zakarya Osman.

-SH

Tinggalkan komen anda