Skip to main content
Berita TimurTerengganu

Lambuk on Wheels Warnai Ramadan

By 29 April 2020Tiada komen2 minit bacaan

Laporan/foto: Mahadi Mustafa/Zulkifli Othman (Dungun)

DUNGUN, 29 April (Malaysiaaktif) – Pejabat Penerangan Daerah Dungun meneruskan lagi program hebahan melalui Lambuk on Wheels (LoW) di Taman Perumahan Paya Lawas, Bukit Besi, kelmarin.

Pegawai Penerangan Dungun Rusmiza Anuar, amat teruja kerana program yang julung kali diadakan pada tahun ini mendapat reaksi baik dan menggalakkan daripada pemimpin masyarakat dan penduduk setempat di daerah ini dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

Pejabat Penerangan Daerah Dungun meneruskan hebahan dan tazkirah ramadan di sekitar Perumahan Paya Lawas, Bukit Besi, Dungun.

Pejabat Penerangan Daerah Dungun meneruskan hebahan dan tazkirah ramadan sempena LoWdi sekitar Perumahan Paya Lawas, Bukit Besi.

“Program pada tahun ini amat berbeza kerana kami perlu mematuhi penjarakan sosial dan dalam masa yang sama, kami bertanggungjawab agar maklumat yang kami hebahkan sampai kepada masyarakat.

“Antara pengisian LoW ialah penyampaian maklumat berhubung inisiatif kerajaan iaitu Bantuan Prihatin Nasional dan tazkirah ringkas Ramadan melalui hebahan bergerak,” katanya yang ditemui sempena program hebahan, di sini.

Pegawai Penerangan Daerah Dungun menyampaikan bubur lambuk kepada Pengerusi Perumahan Paya Lawas, Bukit Besi bagi diedarkan kepada penduduk setempat.

Rusmiza (kiri) menyampaikan bubur lambuk kepada Wan Mohd (kanan) untuk diedarkan kepada penduduk setempat.

Menurut Pengerusi Surau Perumahan Paya Lawas Wan Mohd Rohaimi, beliau teruja dan berterima kasih kepada Pejabat Penerangan Daerah Dungun kerana telah memilih perumahan mereka sebagai lokasi persinggahan pada kali ini dan ianya merupakan program baharu serta kelainan yang dibawa oleh Pejabat Penerangan Daerah Dungun dalam menyebarluaskan maklumat kepada masyarakat.

“Saya amat mengharapkan kerjasama seluruh komuniti, biarpun aliran jangkitan di daerah ini menunjukkan penurunan.

Risalah Pencegahan COVID-19 turut diedarkan kepada wakil penduduk perumahan.

Risalah Pencegahan COVID-19 turut diedarkan kepada wakil penduduk perumahan.

“Kita perlu sentiasa patuh dan menyemai kesedaran dalam diri serta keluarga bagi menjayakan PKP seterusnya memutuskan rantaian COVID-19 dalam komuniti, serta usaha pasukan barisan hadapan termasuklah Pejabat Penerangan Daerah Dungun hendaklah dihargai dengan kekal di rumah,” katanya.

-ii-

Tinggalkan komen anda