Skip to main content
Berita TempatanBerita TengahHomePutrajaya

Agong Zahir Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri

By 18 Mei 2020Tiada komen1 minit bacaan

Foto: Jabatan Perdana Menteri

PUTRAJAYA, 18 Mei (Malaysiaaktif) –Ā Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Riā€™ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menzahirkan ucapan selamat Hari Raya Aidilfitri kepada umat Islam di negara ini.

Dalam Titah Diraja semasa merasmikan pembukaan Penggal Ketiga Parlimen Ke-14 di Bangunan Parlimen hari ini, Seri Paduka turut mengucapkanĀ selamat berpuasa dan mengingatkan umat Islam supaya menunaikan salah satu rukun Islam iaitu membayar zakat.

“Teruskan amalan ibadah dan jangan lupa bayar zakat, selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin ikhlas dariĀ beta, Raja Permaisuri AgongĀ dan keluarga,” titah baginda.

Dalam pada itu,Ā Al-Sultan Abdullah turut menasihatkan agar rakyat terus menjaga kesihatan diri, keluarga dan persekitaran setempatĀ selain menghindari daripada berhimpun secara ramai dan mengamalkan penjarakan sosial.

“Mudah-mudahan Malaysia akan berjaya menangani pandemik COVID-19 ini dengan jayanya. Mengakhiri titah, beta dan Raja Permaisuri Agong berdoa semoga Malaysia serta rakyatnya terus diberkati dan dianugerahkan Allah SWT denganĀ taufik dan hidayah, aman sentosa serta hidup bersatu padu di bawah lindunganNya,” titah Yang di-Pertuan Agong.

— BERNAMA

Tinggalkan komen anda