Skip to main content
Berita TempatanBerita TengahHomePutrajaya

Lebih RM6 Juta Diperuntuk bagi Naik Taraf Kompleks Jabatan Belia dan Sukan Kelantan

By 26 September 2020Tiada komen1 minit bacaan
Kongsi artikel ini di media sosial:

PUTRAJAYA, 26 Sep (Malaysiaaktif) – Kementerian Belia dan Sukan (KBS) memperuntukkan lebih RM6 juta untuk menaik taraf beberapa bangunan dan kemudahan di Kompleks Jabatan Belia dan Sukan Negeri Kelantan sebagai persiapan negeri itu menjadi tuan rumah temasya Sukan Malaysia (Sukma) edisi ke-22 pada 2024.

Ketua setiausahanya Datuk M. Noor Azman Taib berkata antara yang dinaik taraf ialah dewan, kantin, asrama, surau, balapan, gelanggang futsal dan boling padang.

“Usaha naik taraf bangunan dan kemudahan¬†sukan di kompleks sukan ini penting memandangkan venue¬†ini¬†menjadi tumpuan masyarakat setempat terutama golongan belia,” katanya¬†kepada Bernama selepas Majlis Penyerahan Projek Menaik taraf Kompleks Belia dan Sukan Negeri Kelantan, hari ini.

Naik taraf ini juga diharap dapat membantu atlet Kelantan meningkatkan prestasi masing-masing menjelang Sukma 2024, katanya.

Beliau berkata KBS dengan kerjasama kerajaan negeri juga sedang meneliti pembinaan dan naik taraf kemudahan sukan di beberapa daerah di negeri itu, termasuk  menaik taraf Stadium Sultan Muhammad IV dan membina pusat akuatik untuk kegunaan Sukma.

— BERNAMA

Tinggalkan komen anda