Skip to main content
Berita TempatanBerita TengahHomePutrajaya

Jemaah Menteri bincang lebih lanjut titah Agong – Muhyiddin

By 26 Oktober 2020Tiada komen1 minit bacaan
Kongsi artikel ini di media sosial:

Foto: Gambar Fail

PUTRAJAYA, 26 Okt (Malaysiaaktif) РPerdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata Jemaah Menteri akan mengadakan perbincangan lebih lanjut terhadap titah Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah bahawa tiada keperluan buat masa ini untuk mengisytiharkan darurat di negara ini.

Muhyiddin berkata jemaah menteri mengambil maklum titah itu dan kerajaan akan terus memberi keutamaan untuk melindungi rakyat daripada wabak COVID-19.

“Saya menjunjung kasih atas kepercayaan Seri Paduka Baginda kepada kerajaan pimpinan saya dan menyambut baik¬†nasihat¬†supaya kestabilan kerajaan tidak diganggu-gugat,‚ÄĚ katanya dalam kenyataan malam tadi.

Yang di-Pertuan Agong menerusi kenyataan yang dikeluarkan oleh Istana Negara petang ini bertitah tiada keperluan untuk darurat diisytiharkan di negara ini.

Datuk Pengelola Bijaya Diraja Istana Negara Datuk Ahmad Fadil Shamsuddin memaklumkan Al-Sultan Abdullah bertitah perkara itu diputuskan setelah memperhalusi permohonan yang dipersembahkan Perdana Menteri dan berbincang dengan Raja-Raja Melayu selain melihat situasi sedang dihadapi negara ketika ini.

— BERNAMA

Tinggalkan komen anda