Skip to main content
HomeViral

Penceramah Bebas Datuk Kazim Elias Semakin Pulih

By 20 Februari 2016Tiada komen1 minit bacaan
KUALA LUMPUR, 20 Feb — Penceramah bebas, Datuk Mohamad Kazim Elias yang dimasukkan ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian selepas mengadu sakit dada pada Jumaat malam kini semakin pulih.Menerusi posting terbaharu di laman media sosial Facebook miliknya, pendakwah kelahiran Perak itu perlu banyak berehat.

“Alhamdulillah, keadaan Datuk semakin pulih. Menurut doktor Datuk mememerlukan banyak rehat dan pemantauan 24/7,” demikian posting pada pagi Sabtu.

Posting sama turut diingatkan kepada semua pihak supaya memberi kerjasama untuk membenarkan penceramah bebas itu berehat dengan sepenuhnya.

Mohamad Kazim kini ditempatkan di Unit Rawatan Koronari (CCU) HUSM kerana dilaporkan mengalami masalah pada otot di bahagian jantungnya.

Sementara itu, Pegawai Khasnya, Rafi Rahman dipetik berkata, Mohamad Kazim sudah sedar dan boleh bercakap dengan jelas, tetapi masih dalam keadaan keletihan.

Dalam kejadian malam tadi, Mohamad Kazim hanya sempat menyampaikan ceramah kira-kira lima minit di Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) Sri Gunong, Bachok sebelum dikejarkan ke HUSM.Mohamad Kazim yang menjayakan ceramah anjuran Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu (Kada) kira-kira jam 9.30 malam itu mengadu penat dan sakit dada. Beliau dibawa ke Klinik Kesihatan Gunong sebelum dirujuk ke HUSM.

 

-ms

Tinggalkan komen anda