Skip to main content
Berita SelatanBerita TempatanMelaka

Lawatan K1M Kg Sawah Kukuh Hubungan, Kerjasama

By 4 April 2016Tiada komen1 minit bacaan
Kongsi artikel ini di media sosial:

 

Oleh M Zakry Chan (Melaka)

MELAKA, 4 April (Malaysiaaktif) – Jalinan hubungan kerjasama antara Komuniti-komuniti 1Malaysia (K1M) badan kelolaan Jabatan Penerangan Malaysia memberi kesan positif dalam meningkatkan lagi ilmu pengetahuan terutama dalam pembangunan produk-produk K1M.

Pada Sabtu lalu, K1M Kampung Sawah, Port Dickson mengadakan program Jelajah Minda ke Negeri Melaka di Memorial Kemerdekaan Banda Hilir bagi melihat sendiri pembangunan produk pelancongan yang menjadikan Melaka sebagai negeri ikon pelancongan di Malaysia.

 

20160403220159

20160403220159 (1)

 

“Walaupun K1M Kampung Sawah telah memenangi pelbagai anugerah iaitu Johan Komuniti 1Malaysia peringkat Kebangsaan 2009 dan Naib Johan Anugerah Desa Sejahtera Peringkat Daerah Port Dickson, kehadiran ke Melaka ini akan menambahkan lagi idea-idea dalam memajukan lagi produk K1M Kampung Sawah,” jelas pengerusi K1M Kampung Sawah, Misnan Madiman.

Antara produk-produk K1M ialah pelancongan homestay, produk makanan dan pertanian selaras dengan hasrat jabatan untuk melahirkan usahawan yang berjaya di kalangan ahli-ahlinya.

 

-DZ

Tinggalkan komen anda