Skip to main content
Berita TempatanBerita TengahHomePutrajaya

Pejabat Pos, Pos Laju Tetap Beroperasi di Sekitar Kota Setar

By 13 September 2020Tiada komen1 minit bacaan
Kongsi artikel ini di media sosial:

PUTRAJAYA, 13 Sep (Malaysiaaktif) – Semua pejabat pos dan pusat perkhidmatan Pos Laju sekitar Kota Setar, Kedah, akan dibuka seperti biasa sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) Pentadbiran yang dikenakan di kawasan itu dari 11 Sept hingga 25 Sept.

Pos Malaysia dalam satu kenyataan hari ini bagaimanapun menasihatkan pelanggan supaya bersabar terhadap kemungkinan terdapat kelewatan dalam penghantaran, terutama kepada premis perniagaan di kawasan berkenaan sepanjang tempoh itu.

“Semua pelanggan perlu mematuhi prosedur operasi standard (SOP), yang antara lain termasuk memakai pelitup muka, penjarakan fizikal dan pendaftaran maklumat peribadi semasa berada di pejabat pos dan pusat perkhidmatan Pos Laju.

“Pos Malaysia akan terus memantau keadaan dan akan mengemas kini pelanggan kami terhadap sebarang perubahan dalam operasi kami,” menurut kenyataan itu.

Khamis lepas, Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengumumkan pelaksanaan PKPD secara pentadbiran di 28 mukim di Kota Setar, Kedah selepas mengambil kira peningkatan kes positif COVID-19 membabitkan Kluster Sungai dan Telaga di daerah itu.

— BERNAMA

Tinggalkan komen anda