Skip to main content
Home

Pegawai IT Ditahan Curi Kasut Di Masjid Wilayah

By 19 Mei 2015Tiada komen1 minit bacaan

 

KUALA LUMPUR, 19 Mei — Seorang pegawai teknologi maklumat berusia 38 tahun yang menjalankan aktiviti mencuri kasut di Masjid Wilayah akhirnya berjaya dicekup oleh pengawal keselamatan sebelum diserahkan kepada polis.

Polis kemudian menemui barang rampasan di dalam but sebuah kereta Mercedes-Benz yang dipandu oleh suspek.

Ketua Polis Daerah Sentul Asisten Komisioner R. Munusamy berkata, mereka menemui 13 pasang kasut pelbagai saiz pada Sabtu lepas.

Salah seorang mangsa telah membuat laporan mengenai kecurian yang berlakui di masjid itu.

“Apabila ditanya, suspek berkata kasut itu adalah miliknya tetapi kami tahu bahawa ia tidak sepadan dengan saiz kakinya.

“Seorang lelaki yang berada di tempat kejadian telah datang dan menunjukkan kasutnya yang dicuri dari masjid,” katanya kepada pemberita, Isnin.

Munusamy berkata kasut-kasut tersebut dipercayai dicuri dalam masa sehari di Masjid Wilayah dan siasatan mendapati kereta itu adalah milik rakan serumah suspek.

Polis berkata, lelaki itu mungkin mempunyai tabiat mencuri.

Dalam satu kes kecurian tidak berkaitan, tiga lelaki berumur antara 21 dan 25 tahun telah ditahan di sekatan jalan raya kira-kira pukul 4 pagi di Jalan Taman Kok Doh di sini Jumaat lepas.

Ketiga-tiga mereka menaiki kereta jenis Volkswagen Golf 1.4 yang dilaporkan dicuri di Taman Tun Dr Ismail di sini 21 November lepas.

Munusamy berkata, nombor casis kereta tidak sepadan dengan kenderaan yang dicuri.

–The Star

Tinggalkan komen anda