Skip to main content
HomeViral

Trafik Lebuh Raya Utama Perlahan, Meningkat Petang Ini

By 9 Februari 2016Tiada komen1 minit bacaan

 

KUALA LUMPUR, 9 Feb  — Aliran trafik bergerak perlahan di beberapa kawasan di lebuh raya utama berikutan pertambahan jumlah kenderaan, tengah hari ini.

Jurucakap Pusat Kawalan Trafik Projek Lebuhraya Utara Selatan Bhd berkata aliran trafik di kedua-dua arah utara dan selatan lebuh raya perlahan sejak 11.30 pagi tadi dan keadaan trafik dijangka meningkat petang ini.

“Antara kawasan yang mengalami kesesakan termasuk Sungai Perak menuju ke Jelapang, Jawi ke Bandar Baharu, Seberang Jaya menuju ke Juru dan dari Bertam ke Sungai Dua di Pulau Pinang.

“Di sebelah selatan pula, trafik bergerak perlahan dari Bidor ke Slim River, Senawang ke Port Dickson, Nilai ke Bandar Ainsdale dan Senai ke Kulai,” katanya ketika dihubungi Bernama, Selasa.

Menurutnya, kebanyakan pengguna jalan raya mengambil kesempatan pulang lebih awal daripada jangkaan berikutan cuti panjang sempena cuti sekolah dan cuti perayaan Tahun Baru Cina.

Sementara itu, jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) memaklumkan hanya kawasan Bentong menuju ke ibu kota dan Genting Sempah ke Tol Gombak sahaja berlaku kesesakan.

“Bagaimanapun, aliran trafik di Lebuhraya Pantai Timur 1 dan 2 dilaporkan lancar,” katanya.

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat trafik terkini menerusi talian bebas tol Plusline di 1800-88-0000 dan laman Twitter di www.twitter.com/plustrafik atau talian LLM di 1800-88-7752 serta laman Twitter di www.twitter.com/llminfotrafik.

— BERNAMA

Tinggalkan komen anda