Skip to main content
HomeViral

Farah Ann Terima Perutusan Tahniah Daripada Sultan Selangor

By 26 Jun 2015Tiada komen2 minit bacaan

 

PETALING JAYA, 26 Jun — Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah menzahirkan rasa kurang senang terhadap kritikan yang diberikan kepada gimnas negara Farah Ann Hadi.

Dalam perutusan tahniah kepada Farah, Sultan Sharafuddin bertitah bahawa atlet itu telah membuatkan seluruh Malaysia, termasuk Selangor, berasa bangga.

“Mengkritik pakaian anda harus menjadi perkara terakhir dalam fikiran mereka yang memberi komen negatif di media sosial.

“Mereka perlu meraikan pencapaian anda untuk Malaysia dan Selangor,” titah baginda dalam surat yang diserahkan kepada Farah, Jumaat.

Farah, diiringi oleh bapanya Abdul Hadi Ahmad, menerima surat daripada seorang pegawai Istana Selangor.

Beliau dikritik kerana didakwa ‘mendedahkan dirinya’ selepas memenangi dua pingat emas, satu pingat perak dan tiga pingat gangsa di Sukan SEA baru-baru ini.

Farah memakai pakaian jeis leotard yang dipakai oleh semua gimnas wanita.

Sultan Sharafuddin berharap Farah tidak mengambil hati dengan komen-komen orang berfikiran sempit itu dan terus berusaha untuk menjadi yang terbaik dalam bidang yang diceburinya.

“Masa depan Malaysia terletak pada generasi muda seperti anda dan rakyat memberikan sokongan untuk kecemerlangan daripada memberi komen negatif.

“Beta pasti kerja keras , dedikasi, keazaman dan latihan panjang ini mengambil masa bertahun-tahun lamanya untuk mencapai ke tahap yang telah anda capai,” titah Sultan Selangor.

Dalam reaksinya, Farah berkata beliau terharu dan dengan rendah diri menerima surat itu.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih tidak terhingga kepada Sultan Selangor kerana meluangkan masa untuk menulis surat kepada saya,” kata beliau.

Tinggalkan komen anda