Skip to main content
HomeViral

Najib Mahu Pasukan UMNO Yang Taat Dan Setia

By 10 Disember 2015Tiada komen2 minit bacaan

 

KUALA LUMPUR, 10 Dis  — Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menegaskan beliau akan kekal memimpin UMNO dan meminta seluruh anggota parti bersatu membentuk sebuah pasukan padu bagi menyempurnakan perjuangan parti untuk orang Melayu dan untuk Malaysia.

Dalam ucapan “dari hati ke hati” yang berani pada Perhimpunan Agung UMNO 2015 di sini, Presiden UMNO dan Perdana Menteri mengingatkan anggota UMNO tentang kepentingan mempunyai pasukan yang taat dan setia kepada barisan kepimpinan untuk melayari ujian pada masa yang tenang dan getir.

Kepada para pengkritik dalam parti, Najib menegaskan bahawa beliau bersikap budiman dan tidak berkonfrontasi dan bersedia duduk berbincang menyelesaikan kekusutan melalui saluran yang betul, kerana “saya juga manusia seperti saudara dan saudari semua, masing-masing punyai kelebihan dan kekurangan”.

“Saya,… Najib Razak, mahukan terdiri dan terbangunnya sepasukan wanita, pemuda dan puteri yang taat lagi setia,… BANTULAH SAYA … memacu Malaysia menuju puncak hingga ke mercunya,” katanya disambut tepukan bergemuruh seisi dewan.

“Biar mati berkalang tanah, perjuangan UMNO tidak akan dibiarkan musnah. Gantungkanlah azam dan semangat yang tinggi, … setinggi bintang di langit, biarpun ada yang berpaling tadah, … biar berkali-kali kita ditolak supaya rebah, … tidak akan ada yang berundur, tiada yang tunduk,..tidak berundur!!! tidak tunduk!!!,” katanya.

Ucapan Dasar Presiden UMNO itu, yang amat dinanti-nantikan oleh warga UMNO dan seluruh rakyat Malaysia itu berlangsung dalam suasana penuh bersemangat di tengah-tengah lautan baju merah yang mewarnai Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia (PWTC) di sini.

Perwakilan dan tetamu di Dewan Merdeka turut bangun memberi ‘standing ovation’ (tepukan bergemuruh) apabila Najib menegaskan beliau tidak akan sekali-kali menyerah kalah meskipun menerima tentang hebat dan berhadapan dengan cabaran yang menggunung.

Para perwakilan turut memberi standing ovation di akhir ucapannya.

Perhimpunan agung itu turut dihadiri Timbalan Presiden UMNO Tan Sri Muhyiddin Yassin dan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahtahir Mohamad, yang sejak kebelakangan ini sering mengkritik Najib.

— BERNAMA

 

Tinggalkan komen anda